Verslag 4e EZV-quiz 2021

Op 13 november ging de 4e EZV-quiz door in de polyvalente zaal van de bibliotheek van Zemst. Na een grondige CST controle bleken alle aanwezigen in orde te zijn, en kon de quiz stipt van start.

14 ploegen streden mee voor de overwinning. Gedurende 9 rondes van 10 vragen en 3 puzzelrondes wist presentator Ronny het publiek te boeien met een streepje muziek, een vleug humor en af en toe een schop tegen het geweten. Het thema “water” kwam weer in elke vraag aan bod. Na een intensieve avond met de nodige discussies, professioneel opgelost door onze vakbekwame juryleden Nicky, Sandra en Bart, kwam er een top 3 naar boven. Na 3 podiumplaatsen kon “Vlot van de Lepel” eindelijk op het hoogste schavotje, en met een afgetekende score van 86.5% “Pandy lost het op”, winnaars van 2017, legde beslag op de 2e plaats en de winnaars van de editie 2019 “Haute Quizien” mochten het podium vervolledigen. Alle ploegen gingen welverdiend met een mand goodies en een krat heerlijk appelsap huiswaarts. Voor de volledigheid dient er nog gemeld te worden dat Crazy Daisy om 0u20 eindelijk het ijs verliet, maar zoals gemeld, had deze late ontsnappingspoging geen enkele invloed op het eindklassement.

Voor de statistici valt er nog te melden dat er een overall gemiddelde werd behaald van 66% op de 9 vragenrondes, wat dus perfect in dezelfde lijn lag als de 3 vorige edities van de EZV-quiz. De puzzelrondes bleken niet echt moeilijk te zijn, zij trokken het overall gemiddelde nog op naar 71%. En niemand was gebuisd, waarvoor dikke proficiat aan allen.

De winnaars: Vlot Van de Lepel

Op plaats 2: Pandy lost het op

Op plaats 3: Haute Quizien

One thought to “Verslag 4e EZV-quiz 2021”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *