Skip to main content

radio Albufeira live, de zoveelste episode…

Beste luisteraars,

Welkom bij radio Albufeira live !

Om met een positieve noot te beginnen…

Yesss We Can !!!

And we did it !!!

Onze jongens in Albufeira zijn er in geslaagd om op de valreep de rode lantaarn door te geven aan onze spitsbroeders uit Zwitserland.

Wellicht ligt 90% van de viswereld daar niet wakker van, maar ik vind het een hele prestatie, te weten dat ons team de hele competitie met een man minder heeft gevist !

Dus eigenlijk hebben we moeten vissen met een handicap van 25%.  Das eigenlijk het zelfde als een doelman die zijn doel moet verdedigen met één arm op de rug gebonden…

Verder heeft Patrick mijn lovende woorden van gisteren alle kracht bij gezet.  Hij heeft vandaag een mooie prestatie neergezet.  Hij heeft zijn punten aantal van de voorbije dagen meer dan verdubbeld.  Ik had het gisteren voorspeld, dat hij nog één keer ging vlammen !  En dat deed hij ook…

Ik voorspel nu dat hij al neuriënd de hele weg naar huis gaat afleggen.  Het zal hem deugd doen en hij heeft het verdiend !

Eddy kon opnieuw zijn prestatie van de 2 vorige dagen in de “verf” zetten (ebdem ???  Verf – Akzonobel).  Hij viste opnieuw meer dan 100 punten bij elkaar.

Vandaag werd hij daar wel voor beloond, integenstelling tot gisteren.  Vandaag legde hij beslag op de 5de plaats.  En ook vandaag zat Eddy met een stevige bezetting op zijn boot.

Zo moest hij het vandaag opnemen tegen “God zijn petekind”, zijnde Anthony Giacomini.

Hij had wel het gezelschap van zijn boezemvriend Stefan Ruys.  Altijd handig meegenomen als je eens een woordje “vloams” kunt praten.

Want met een gros van Portugezen, Spanjaarden en Italianen aan boord is dat niet zo evident.  En valt er dan al ééns een andere nationaliteit te bespeuren, dan moet je Sloveens praten om hem te verstaan…

Jokke deed vandaag wat hij de voorgaande dagen ook deed, namelijk zijn eigen visserij, op zijn eigen waardige constante manier.

En dat heeft opnieuw geloond.  Jos viste een totaal van 60 punten bij elkaar.  En regelmaat wordt beloond…

Wellicht gaan onze jongens vanavond een feestje bouwen.  Na zo’n 4 dagen het beste van jezelf te hebben gegeven, valt plots de druk weg en dan mag er wat stoom worden afgeblazen.  Hoewel ik niet ter plaatse was, weet ik dat ze er een goeie voorbereiding hadden opzitten.  Hun trainingen waren zoals het hoort en ze hebben aldaar gevist en gestreden voor wat ze waard zijn.  Daar mogen wij en vooral zij zelf zéér terecht fier op zijn !

Morgen rest er hen een dagje van materiaal kuisen, een daguitstap en ‘s avonds een lekker banket, alwaar de viswereld kan aanzien hoe Marco Volpi zijn naar schatting 40ste Medaille als wereldkampioen om de nek krijgt.  En als je hem mag geloven, hij geniet er nog steeds van en het went nooit, zegt hij zelf…

Als deze man ooit zijn medailles naar de ijzermarchand brengt, dan kan hij met die centen zeker een vast een jacht van 25 meter kopen J…  Zoveel heeft hij er al gewonnen in zijn leven.

In alle geval, een meer dan verdiende proficiat aan alle Belgen die daar in Portugal hebben gevist !

Ook al had de ene dan al wat meer success dan de andere…

Wat de teams betreft, een dikke pluim voor de mannen van Robbyfish, als ook voor de Tubertini’s.  Zij legden beslag op respectievelijk een 15e en 17de plaats in de ranking.

Das meer dan behoorlijk, das echt een glansprestatie !!!  Proficiat jongens !

Ook de Gentse Zeeduivels deden het behoorlijk en strandden op een 19 plek.

En terwijl ik dit hier neerpen, ben ik in gedachten verbonden met mijne makker Werner.  Ik kan mij perfect inbeelden hoe hij zich de afgelopen dagen heeft gevoeld.

Het is al echt “kak”, als de WC uwen beste vriend is…  Maar het is nog meer “kak”, als dat net gebeurt op de dagen dat je een WK moet vissen.

Komt daar nog een zwaar schuldgevoel boven op, want het voelt alsof je het hele team in de steek laat…

Van een strontgevoel gesproken…  Ik krijg er zowaar zelf krampen van !

Maar ik ben er steevast van overtuigd…  Werner is nen taaie, dus He’ll be back !!!

Zo beste luisteraars, onze zendtijd zit er helaas al weer op…

Voor de mannen (en vrouwen) in Albufeira, laat het niet aan jullie hart komen !

Voor de luisteraars onder jullie, slaap zacht !

Durma bem !

Uw reporter vanuit Leest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *