Skip to main content

Giornale di pesce, giornata 6 e 7

Giorno 6

Gisteren geen Giornale de pesce…  ‘T was zondag hé, dan komt de facteur niet rond J.

Dus moeten jullie het nieuws van zondag maar in de maandagkrant lezen…

Gisteren eindelijk de zee opgeraakt.  Voor efkes toch…  Een uurtje of 4 kunnen trainen.

Maar ‘t was zeer waardevol.  We hebben op die paar uurtjes toch ‘t gevoel kunnen pakken om zo fijn te vissen en anderzijds weer heel wat opgestoken.

Dat het een technische visserij gaat worden, daar zijn we al lang van overtuigd.  Hoe de boot en de vis zich gaat gedragen, nu we met vrij veel wind de zee opgaan, das afwachten…

Gisteren na de training was er dan de Openingsceremonie.  Voor mij persoonlijk is dat nog steeds één van de zaken die op een WK thuis horen.

Anderen kijken hier misschien tegen op…  Maar voor mij begint het WK dan !  Even samen zijn met alle “atleten”, is altijd leuk.

En ja hoor, ik hoor jullie al lachen, maar ze noemen ons hier “atleta”, en zo staat het hier ook op onze deelnemerskaart.

Atleet,de laatste keer dat dat nog eens iemand tegen mij gezegd heeft, was den eerste keer dat ons Nadine mij in den douche zag gaan J.

Na de ceremonie kregen we dan te horen dat de officiële training van maandag niet zou doorgaan.  Een opdoffer…  want we hadden er allemaal zin in.

Aangezien ze de rest van de week nog veel wind geven, wordt de trainingsdag niet opgeschoven met één dag, maar gewoon geschrapt.

Dan maar van de nood een deugd gemaakt.  Eerst een pizza’ke gaan eten en nadien nog even een pintje gaan drinken in een lokale bar.

Giorno 7

Vandaag uitgeslapen…

Nog voor de middag even naar de viswinkel en aansluitend een apotheek bezocht.

Jens heeft hier al meerdere keer een bloedneus gehad en we hadden watten nodig om te stelpen.

We hebben eerst geprobeerd om er een garnaal in te steken en dat werkt perfect.  Maar na 2 dagen in de zon lopen, begon da wat te rieken J.

Hij zelf had er geen last van, maar wij wel…

Op de middag dan maar eens gaan snuffelen welke pasta ze serveerden en zoals het op een baaldag hoort, na de middag terug in bed gekropen.

Wat moet een mens anders doen ?  Onderlijnen maken ?  Ik heb er al 240…  en voor wat ?  Misschien mag ik ze volgende week allemaal terug mee brengen…

Geloof mij, ik kan perfect met mijn ogen toe zeggen waar er een beetje verf ontbreekt in de kamer.  Zoveel uren heb ik er liggen naar staren…

Gisteren avond hadden we 2 gekko’s op bezoek, die zaten op’t plafond, maar deze middag zijn ze het afgebold.

Wellicht konden die ook niet goed tegen de geur van garnalen J.

Ondertussen hebben we te horen gekregen dat we morgen om 5u in de haven verwacht worden.  Daar zou een ontbijt op ons wachten…

Om 5u ???  Voor om 8u30 pas te beginnen vissen ?  Italianen, ik snap er hoe langer, hoe minder van…

Maar geen probleem, na de hele dag rusten, zal ik er morgen wel staan !

Beslissing of er gevist wordt zal voor morgen ochtend zijn, maar we moeten stand by zijn.  Das toch al iets…

De loting is zoals altijd zwaar voor de Belgen.  Hie kan het ook anders…  Slovenen, Kroaten, Italianen, Montenegrijnen, Fransen… deze mannen vissen wekelijks op die kleine visjes.

Wij slechts één keer om de zoveel jaar…  Maar da wil niet zeggen dat we ons gaan laten kisten hé !

Terwijl ik hier aan’t schrijven ben, loopt er nog steeds een hevige discussie over de maat van haken waarmee morgen mag gevist worden…

De discussie loopt zo hard op, dat we sebiet de Jens zijn watten zullen moeten wegdoen J.

Alléé bon, ik ga afsluiten…  Tot morgen allemaal !  Hopelijk met goeie resultaten voor de Belgen !

Ciao a tutti !

RIP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *