Skip to main content

EZV quiz 2019 : het relaas

Op zaterdag 30 november 2019 ging onze derde EZV-quiz door, weerom in de polyvalente zaal van de bibliotheek van Zemst. Het was qua opkomst een voltreffer. Met 18 ploegen en net 100 quiz’ers zat de zaal bomvol. Na een vlotte ontvangst kon de quiz om stipt 20u starten. Onder goedkeurend oog van onze jury Tine, Jarne, Bart en Luc, startte presentator Ronny met de quiz. Drie vragenrondes van 10 vragen met als thema locaties, water en vallend water passeerden de revue met het nodige beeldmateriaal. De proeftest in ronde 2 bleek uiteindelijk niet zo moeilijk te zijn, 16 van de 18 ploegen wist de alcoholvrije Sportzot van de Brugse zot te onderscheiden.  4 van de 18 ploegen wisten een foutloze puzzelronde in te dienen, waarbij 10 rivieren op de kaart van België moesten benoemd worden. Waren de eerste drie rondes nog niet te moeilijk en scoorden iedereen zowat telkens meer dan de helft, dan werd ronde 4 een waar slagveld, met een gemiddelde van 4.5/10 over alle ploegen. De vragen over de Noordzee bleken veel moeilijker te zijn dan ingeschat. Ronde 5 ging over rivieren, en ronde 6 over fauna en flora in en rond de zee. Gelukkig wist bijna iedereen dat de wijting de vis van het jaar 2019 was. Na ronde 6 bleken 7 teams nog in aanmerking te komen voor het podium, het verschil tussen de koploper en ploeg nummer 7 bleek amper 5 punten te zijn, met nog 30 vragen te gaan. Maar ronde 7, Wetenschap en milieu was weerom een ronde waar het merendeel van de ploegen zwaar op uitschoven. Met een gemiddelde van 4.4 punten was dit dus de moeilijkste ronde. Ronde 8 Eilanden en een luchtige ronde 9 Watermedia waren een aangename afsluiter van deze derde quiz. Er werd een overal score van 61% behaald, over alle vragen en ploegen heen. Daarmee was de moeilijkheidsgraad van deze derde editie een beetje zwaarder, beide vorige edities behaalden elk 66%. De winnaars van de vorige edities waren dit keer niet op het podium te vinden. Op de derde plaats eindigde Vlot van de Lepel, olv Willem Wouters. Op een tweede plaats mochten we Basket Weit olv Arvid Leemans en onze eigen Yves Breugelmans huldigen. De winnaar van onze derde EZV-quiz werd Haute Quizien, olv Els Brems. Dikke proficiat aan onze 3 winnaars en ook aan alle andere deelnemende ploegen. Winnaar van de zuipbeker werd niet onverwacht Basket Weit.

Met toestemming van de winnende ploegen zijn hier enkele sfeerfoto’s terug te vinden.

Bij leven en welzijn zien we jullie graag terug op onze 4e editie in 2021.

One thought to “EZV quiz 2019 : het relaas”