Skip to main content

Bericht van RYCO ivm de versoepeling van de corona maatregelen

Van: RYCO Oostende <secretariaat@ryco.be>

Datum: 30/04/20 16:51 (GMT+01:00)

Aan: RYCO Oostende <secretariaat@ryco.be>

Onderwerp: Protocol ivm Varen vanaf 4 mei

 

Goede middag

 

Zoals beloofd is er een bevestiging. 

Vooraf wens ik wel 2 zaken duidelijk te maken

 

1/ de maatregel ivm essentiële verplaatsing is NIET veranderd.  Een wijziging is hier voorzien ten vroegste vanaf 18 mei.

2/ de maatregel ivm strandactiviteiten (bv voor de vissers het delven van wormen) is NIET veranderd.  Ook hier is dit voorzien ten vroegste 18 mei.

 

Deze maatregel is geldig tot en met 10 mei 2020.  Dan zal beslist worden hoe het verder gaat en dit kan

Ofwel verder lopen, en uitbreiden

Ofwel onveranderd blijven

Ofwel teruggeschroefd worden.  De cijfers van de komende week zullen dit bepalen.

 

Protocol betreffende de regels waaronder pleziervaart, brandingssporten en watersporten toegelaten zijn

Voorafgaande bemerking: ten allen tijde dienen de nodige maatregelen genomen te worden om de naleving van de regels van social distancing te garanderen, in het bijzonder het behoud van de afstand van minstens 1,5 m tussen elke persoon (behalve onderling tussen de personen die onder hetzelfde dak wonen).

 

Geldig : Deze regels zijn geldig vanaf 4 mei tot en met 10 mei 2020.  Zij kunnen worden aangepast aan nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad in  functie van het verloop van de Covid-19 pandemie

 

Zijn toegelaten op zee en binnenwateren enkel binnen België: – brandingsporten en watersport (vb surfen, kleinzeilerij, kitesurfen, suppen, kayakken, roeien,…)  – het varen met zeiljachten, motorboten (inclusief vissen op zee), waterscooters op zee en op de binnenwateren  – onderhoudswerken aan vaartuigen – het te water laten van vaartuigen

 

Deze activiteiten zijn toegelaten onder volgende voorwaarden:

– individueel of met personen die onder hetzelfde dak wonen. Gelet op de aard van de activiteiten, de beperkte ruimte op een pleziervaartuig of tuig voor brandingsport/watersport en de omstandigheden van zee, golven, weer en wind, kan de social distance in de praktijk niet ten allen tijde en onder alle omstandigheden verzekerd worden, bijgevolg kunnen  geen andere personen (naast de personen die onder hetzelfde dak wonen) mee aan boord genomen worden. 

– gebruik van eigen materiaal – de noodzakelijke infrastructuren voor de uitoefening van de sporten in open lucht mogen open zijn, met uitzondering van de kleedkamers, douches en cafetaria’s.

– De nodige maatregelen moeten genomen worden om de verspreiding van het virus te beperken door het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen betreffende het desinfecteren van het materiaal

  – Op het water dient voldoende afstand te worden gehouden met andere watersporters  – Binnen de jachthavens, strand/watersportclubs moeten maatregelen genomen worden om de regels van social distance te respecteren

 

Volgende activiteiten zijn niet toegelaten:

– Verhuur van pleziervaartuigen of materiaal voor brandingsporten en watersporten

– Lesgeven (praktijk)

– Evenementen, groepsactiviteiten en wedstrijden zijn nog steeds verboden

– Reizen vanuit of naar het buitenland of door buitenlandse wateren (vb Westerschelde, delen van het Kanaal Gent-Terneuzen, delen van de Maas)

 

De originele tekst vindt U terug via de link

https://mobilit.belgium.be/sites/default/files/protocol_pleziervaart_04mei_10mei.pdf

 

Mvg,

 

Roger Rosseel

Secretariaat RYCO

secretariaat@ryco.be

www.ryco.be

059 42 71 04

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *